Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Περίπτερο... περίπτερα...


 
Περίπτερο... άλλης εποχής!


ΙΟΝ... διαφήμιση σε περιπτερο...

 
Σύγχρονο περίπτερο... με παληά μορφή...

 
Το τέλειο χρώμα για περίπτερο...

Και άλλα: εδώ:
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Περίπτερο ονομάζεται μικρό κτίσμα, το οποίο χρησιμεύει είτε απλώς για επίδειξη προϊόντων (περίπτερο σε εκθέσεις) ή ως μικροκατάστημα, σε ειδικά αδειοδοτημένο από τις τοπικές αρχές, χώρο του πεζοδρομίου.
Η λέξη είναι σε χρήση από την αρχαιότητα, ως επίθετο στον περίπτερο ναό (ναός ο οποίος περιβάλλεται από κίονες σε όλες τις πλευρές του).

Περίπτερο σε εκθέσεις

Στις εκθέσεις «περίπτερα» ονομάζονται οι χώροι έκθεσης και προώθησης προϊόντων. Αν είναι μεγάλα περίπτερα, μπορεί να είναι ανεξάρτητα κτίσματα, ενώ συνήθως είναι μικροί χώροι, ανοικτοί από τη μια πλευρά, ώστε να μπορούν να μπαίνουν με ευκολία μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Μικροκαταστήματα

Περίπτερο.
Στην Ελλάδα τα περίπτερα βρίσκονται συνήθως σε πλατείες ή κοντά στο δρόμο, ως ανεξάρτητα κτίσματα, συνήθως από ξύλο. Οι ιδιοκτήτες τους («περιπτεριούχοι», ή «περιπτεράδες») πωλούν μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, με κύρια προϊόντα: εφημερίδες, τσιγάρα και περιοδικά. Δίπλα στα περίπτερα τοποθετούνται συνήθως ψυγεία για χυμούς, αεριούχα ποτά, εμφιαλωμένο νερό ή και γάλα, αλλά και καταψύκτες για παγωτό (ψυγεία παγωτού).
Πουλάνε επίσης μαστίχες και σοκολάτες.

Και οι αγορές μας: 

"Ενα κουτάκι σπίρτα, παρακαλώ!"
"Ενα άρωμα, φίλτρο, κασσετίνα, παρακαλώ!" 

Περιμένω τις δικές σας αγορές... 


lamprini (η περιπτερούχος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...